Предстои вторият концерт със съботните евъргрийни в Габрово

Велико Търново Лайф

15-08-2018, 09:00

Снимка:

община Габрово

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Гост-изпълнители ще са вокалисти и китаристи от музикална школа "Звезди в аванс"

Вторият концерт от поредицата Съботни евъргрийни ще събере ценителите на вечнозелените мелодии идната събота, отново на откритата сцена, под кестените на "Радецка". За да избегнат палещото обедно слънце, организаторите променят часа на музикалната среща и съобщават, че Евъргрийн оркестър Габрово ще очаква габровската публика и гостите на града в 18 часа.


Солисти на оркестъра ще бъдат Драгомира Драшкова, Ивета Петрова, Цветомир Цанков и Жан Моние, познат на габровската публика от юлското издание на Съботните евъргрийни. В изпълнение на професионалния музикант ще чуете френски шансони, поднесени в нови аранжименти.


Гост-изпълнители през август ще са вокалисти и китаристи от музикална школа "Звезди в аванс" с преподаватели Ваня и Радослав Талеви, така както в първия концерт сцената с Евъргрийн оркестъра делиха деца от музикален клуб "Весела".


Поредицата от концерти с любимите на поколения вечнозелени мелодии е проект на Народно читалище "Будителите - 2017", което прави опит да върне на габровци една обичана традиция. Финансирането е осигурено чрез Програма "Култура" на Община Габрово.


Проявата е на 18 август, в 18 часа! Вход – свободен.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов