Легенда на „Академик” Свищов пребит зверски от роми гастарбайтери

Крими

15-08-2018, 16:11

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Транспортират го в столична болница заради тежкото му състояние

Футболната легенда на „Академик” - Свищов Станчо Спасов е бил зверски пребит от четирима нападатели. Екшънът се разиграл в центъра на града, до Съборната църква „Света Троица”. 74-годишният мъж бил съборен от велосипеда си, удрян и ритан, получавайки комоцио, три счупени ребра и политравма, застрашаваща живота му. След инцидента пострадалият е настанен за интензивни грижи и изследвания в свищовската болница. „Нанесен му е побой с особена жестокост, без да е виждал някога нападателите си, които са от ромския етнос, работят в чужбина и са на възраст 24, 25, 26 и 27 години. Те са задържани на местопрестъплението от органите на реда, твърдейки, че са нападнали погрешен колоездач. След доклад на материалите в прокуратурата четиримата са привлечени като обвиняеми и им е наложени мярка за неотклонение „подписка”, обясняват запознати със случая.

Станимир Спасов е един от футболистите с най-много мачове за „Академик” Свищов, дългогодишен капитан на отбора. Състезавал се е само за първия отбор на родния си клуб – от 1960 до 1976 година. Бил е капитан на националния студентски отбор на България на европейското студентско първенство в Клуж Напока, Румъния. Дългогодишен треньор на детските и юношески формации на „Академик” Свищов и спортен организатор, той е носител на Златната значка на БФС за принос в развитието на футбола в България. През последните години е активен участник в историческите възстановки на Национален клуб „Традиция” и Легио Прима Италика.

Вследствие на получените травми здравословното състояние на футболната легенда остава влошено и се налага транспортиране в специализирана клиника в столицата.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)