Удостоиха Яница Стойкова и Илина Лишкова с „Национална диплома”

Мисия

17-08-2018, 17:20

Снимка:

областна администрация

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Почетното отличие на МОН им бе връчено днес на официална церемония

Зрелостниците от Велико Търново Яница Стойкова и Илина Лишкова получиха почетното отличие на просветното министерство „Национална диплома”. Наградата им бе връчена на официална церемония в Регионалното управление на образованието от началника на ведомството Розалия Личева. Яница и Илина завършиха средното си образование с успех Отличен 6,00. Те са носители на десетки награди, спечелени през последните две години от обучението им. Момичетата са единствените в областта, изкарали по две пълни шестици на държавните зрелостни изпити.

Яница Стойкова е възпитаник на ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров”, носител е на тазгодишната награда на Общината „24 май”, лауреат е за България в конкурса на Европейската комисия „Млад преводач”.

Илина Лишкова е възпитаник на ПМГ „Васил Друмев”. Завършила е профил „Математика с английски език”. Носител е на сребърна звезда на училището за отличен успех в целия гимназиален етап на обучение.

Яница сподели, че продължава образованието си във Файбург /Германия/, където ще изучава управление на образованието и скандинавистика. Илина е приета с пълна стипендия специалност „Бизнес и психология” в Американския университет в Благоевград..

„Безкрайно съм щастлива, че в област Велико Търново имаме национални дипломи всяка година. Това е доказателство, че децата ни са умни, упорити, трудолюбиви, всеотдайни. Такива са и техните родители и учители. Затова можем да се поздравим с  резултатите”, посочи в приветствието си областният управител проф. Любомира Попова.

На церемонията присъстваха директорът на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт” Пенка Игнатова, представители на училищните ръководства, близки и приятели на Яница и Илина.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)