С Академия за изкуства започват предпразничните събития в Килифарево

Мисия

18-08-2018, 14:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Три дни деца ще изучават тънкостите на акварела под ръководството на художника Иван Додов

Осмият семестър на Академията за изкуства открива програмата, посветена на празника на Килифарево, който по традиция се чества в последната събота на месец август. От 20 август в продължение на три дни деца ще изучават тънкостите на акварела под ръководството на художника Иван Додов.

На 23 август в спортния комплекс ще се проведе състезание „Велосипедна ваканция”, с което ще се закрие официално Лятната детска полицейска академия, а участниците ще получат документ за правоуправление на велосипед.

Следва вечер на Историческия музей и на Музея за ретротехника в Младежкия дом.

Националният конкурс за хумористичен фолклор „Усукано по килифарески” отново е главен акцент в празничния 25 август. Близо 70 колектива и индивидуални изпълнители от десет области в Централна и Североизточна България са се записали за участие, съобщи секретарят на местното читалище Мариана Иванова.

Тържествената част и празничният концерт ще се състоят от 20,00 часа на площад „България” . На сцената ще се изяват детски формации от Килифарево, специален гост  ще  бъдат  „Елика” от Пловдив.

Всички планирани събития са подчинени на 45-годишнината от обявяването на Килифарево за град, поясни кметът на населеното място Димитър Събев.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов