„Искам бебе“ организира психотерапевтични групи в Търново

Животът

18-08-2018, 12:25

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

С участниците работят специално обучени психолози

Фондация „Искам бебе“ кани двойки с репродуктивни затруднения от Велико Търново и региона да се включат в груповите срещи с терапевтична насоченост. Групите се състоят от 10-12 души. Общата продължителност на един курс на психотерапия е 6 месеца – т.е., 12 сесии, които се провеждат 2 пъти месечно. Обикновено срещите са вечер или в събота или неделя, за да могат всички желаещи да ги посещават. Групите се „затварят” за външно посещение след третата сесия. С участниците работят специално обучени психолози, които са много внимателно подбрани.

Курсът е абсолютно безплатен за дамите, посещаващи групите, а фондация „Искам бебе” търси различни начини за финансирането на програмата в цяла България. Този проект е уникален за България, тъй като у нас няма практика на засегнатите пациенти да се предлага комплексен подход при лечение на безплодието, т.е., включване на психологическата професионална помощ при извършване на медицинските процедури. Пилотният проект на Програмата стартира във Варна през м. ноември 2007 като основната цел е подобряване качеството на живота чрез преодоляването на стреса и укрепване на емоционалното състояние на двойки, преминаващи през циклите за лечение на безплодието. Към настоящия момент Фондацията прилага програмата в София, Варна, Сливен, Шумен, Свиленград, Добрич, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Габрово, Русе, Ловеч.

За включване в програмата може да се свържете с координатора на фондация „Искам бебе“ за Велико Търново и региона Вероника Михайлова на телефон 0886 801 309.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов