Три годишнини ще честват във Ветринци на 8 септември

Мисия

19-08-2018, 09:00

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Откриват специално пано с имената на читалищните председатели през годините

Голям местен празник подготвят на 8 септември жителите на Ветринци. В Деня на Рождество Богородично те ще честват и три годишнини – 115 години от създаването на Народно читалище „Напредък – 1903”, вековен юбилей от края на Първата световна война, през която селото дава 15 жертви и 140 години от Руско-турската освободителна война.   

Тържественото честване за годишнината от основаването на селското читалище ще започне във Ветринци на 8 септември от 10 часа. Ще бъдат  поднесени цветя на паметните плочи пред Кметството. След това ще бъдат открити и две изложби. Първата е под мотото „Село Ветринци и Народно читалище „Напредък-1903” и ще представи  фотоси от тяхната история и дейност, както и отличията на групата „Сбъднати мечти”. Детска изложба под надслов „Обичам нашето село” ще е с творби по темата.

Акцент в честването на 115-а годишнина от създаването на местното читалище ще бъде и откриване на специално пано с имената на неговите председатели през годините. Важен момент от празника е докладът за дейността на културната институция, който ще поднесе председателят инж. Стефка Станева. Ще бъдат наградени изявени членове на Народно читалище „Напредък – 1903”, както и участвалите в изложбата малчугани.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)