Студенти от престижни британски университети избраха да стажуват във ВТУ

Животът

20-08-2018, 13:13

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Те слушаха лекции във Философския факултет

Петнадесет студенти от няколко държави, следващи психология в престижни британски университети, избраха Великотърновския университет за провеждане на своя летен стаж. Те бяха приветствани от доц. д-р Димитър Димитров, зам.-ректор по международната дейност на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Студентите слушат лекции във Философския факултет по четири основни модула на научната област „Психология на социалната работа“. Младите хора са специализанти на Центъра за квалификация на Великотърновския университет.

Съвместно с академичното обучение, студентите имат планиран стаж и в центровете за социални услуги за деца и младежи, разкрити на територията на община Велико Търново.

Инициативата се провежда за втора поредна година с подкрепата на българската студентка в Лондонския университет Мирела Великова.

По-рано през седмицата специализантите проведоха среща със зам.-кмета по хуманитарните дейности на старата столица г-н Ганчо Карабаджаков и директора на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ г-жа Росица Димитрова.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов