Затварят за движение в събота прохода Шипка

Животът

22-08-2018, 13:15

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ограничението е във връзка с предстоящото честване на 141 години от Шипченската епопея

На 25 август /събота/, от 08.00 ч. до приключване на националното честване на връх Шипка /до около 20.00 ч./, ще бъде преустановено движението на транзитно преминаващите МПС по пътя Габрово – Шипка – Казанлък в двете посоки. Трафикът ще бъде пренасочен през Прохода на Републиката, като за товарните автомобили ограничението ще важи от 07.00 ч. През прохода Шипка ще се пропускат само автобуси и леки автомобили с гости и посетители на тържествата, както и междуградски автобусен транспорт.

В централната част на Габрово – по ул. Скобелевска и пл. Възраждане, по време на потегляне на автобусите за организиран превоз на посетители на вр. Шипка, са възможни частични ограничения и затруднения на движението.

От 18.00 ч. до приключване на тържествената заря-проверка на пл. Възраждане /до около 23.30 ч./ ще бъде забранено движението по ул. Скобелевска, пл. Възраждане и бул. Априлов до Централна поща.  Таксиметровата пиаца пред  ДТ „Рачо Стоянов“, както и паркингите зад сградата на Община Габрово и зад Съдебната палата няма да работят.

От полицията призовават всички водачи на МПС и пешеходци да спазват стриктно даваните от униформените служители указания.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов