Започва третото издание на фестивала за малки и големи „Реката“ в Свищов

Мисия

23-08-2018, 10:20

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Организатор на проявата е Сдружение с нестопанска цел „Рисувай с нас“

За трета поредна година от утре крайдунавският град Свищов се превръща в площадка за игри, концертна зала и ателие за малки артисти – всички предпоставки за един вълшебен летен уикенд. Запознаването на децата с различни изкуства и занаяти, както и образователни работилници в областта на екологията, храненето и технологиите са част от програмата на тазгодишното издание.
Фестивалните дни предлагат уютна творческа атмосфера и забавления за всички възрасти, а със събраните средства отново ще се подпомогнат добри каузи. Фестивалът има и свои гривни, с които притежателите могат да ползват отстъпки в партниращите обекти по време на събитието.
Фестивал „Реката“ в Свищов по традиция се провежда в последните почивни дни на август. Организира се от сдружение „Рисувай с нас“ с лични средства и доброволчески труд и желанието е да увлече децата и техните семейства да се забавляват и творят заедно. Работата по фестивала дава възможност на организаторите и доброволците да развият добри взаимоотношения, стимулирайки повече хора да се включат в доброволчески инициативи. Мотото е, че направеното добро и споделеното изкуство се умножават, а дарителството има дълбоки корени в сърцето на всеки свищовец.

Със средствата, събрани по време на фестивала и подкрепата от граждани и малкия бизнес, миналата година се направи интериорен ремонт на детския отдел на читалищната библиотека, с цялостно подновяване на визията и мебелировката и обогатяване на книжния фонд за най-малките читатели.
Темата тази година е провокирана от непреходната ни среда – природата и вдъхновението, което черпим от нея.

Организатор на проявата е Сдружение с нестопанска цел „Рисувай с нас“, с любезното съдействие на Община Свищов, ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“, СА „Д. А. Ценов“ – Свищов, CASA VERDE 1908 Пространство за бизнес и култура.
Входът е свободен.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов