За два месеца НАП запечата 6 обекта в областта

Животът

24-08-2018, 16:25

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Растат оборотите по морето

И през тази година неиздаването на касова бележка, освен с обичайната глоба, се санкционира незабавно и със запечатване на търговския обект. Основната цел проверяващите от НАП е да насърчат доброволното спазване на данъчните изисквания.

В старопрестолния град през месеци юли и август е запечатан 1 обект, предлагащ хотелски стаи за гости. Мярката е наложена за неспазване на Наредбата за регистриране и отчитане на приходите от продажби - неиздаване на касови бележки и разминаване между касовите наличности и дневните отчети от извършени продажби.  На територията на област В. Търново обектите, неиздали касов бон на проверяващите и запечатани за срок от 30 дни, са общо 6 - кафене, заведение за закуски и магазин за дрехи втора употреба. Освен хотела в старопрестолния град, в близост са запечатани  басейн и магазин за промишлени стоки.

Ръст на оборотите се отчита в обектите по цялото Черноморие за юни 2018 г. в сравнение със същия период на миналата година. Оборотите на всички обекти по морето през юни 2018 г. са 1,127 млрд. лв. Например, в Приморско през юни тази година е отчетен 75% ръст, в сравнение с юни 2017 г., а в Кранево – 57 на сто. Повишаване на регистрираните обороти има и в Обзор – 21%, Варвара – 41 на сто, Синеморец – 23%.

Според приходната администрация, подобряването на фискалната дисциплина се дължи на засиленото присъствие на служителите от звеното за фискален контрол на НАП по българското Черноморие.  И тази година стотици данъчни инспектори, съвместно с органите на МВР и Агенция „Митници“, извършват лятна контролна кампания в морските курорти. От началото на кампанията досега са осъществени над 8900 проверки, а запечатаните  обекти до момента са 210.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов