Спортното училище посрещна седмата си учебна година

Мисия

03-09-2018, 13:11

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Над 300 ученици ще се обучават в школото

Седмата си учебна година посрещна Спортното училище във Велико Търново. Над 300 ученици ще се обучават в школото, което изпрати втория си випуск абитуриенти през изминалата пролет. Учебното заведение бе възстановено през 2012 година по инициатива на кмета на Старата столица Даниел Панов.

Гост на тържеството бе заместник-кметът Ганчо Карабаджаков, който поздрави ръководството, учителите, треньорите, педагозите, учениците и техните родители. Той пожела на младите спортисти да бъдат упорити и последователни в тренировките, но и да наблягат на книгите.

Директорът на Спортното училище Снежина Михова награди десетки ученици, постигнали успехи през миналата учебна година в различни спортни дисциплини, както и пълните отличници.

Снежина Михова поясни, че през следващите две седмици учениците ще бъдат на тренировъчен лагер. От 17 септември учебните часове ще се провеждат в сградата на Професионалната гимназия по електроника „А. С. Попов“. Причината е основният ремонт на сградата на Спортното училище, включващ обновяване на всички класни стаи и вътрешни помещения, на инсталациите, на двора, игрищата и спортните площадки, общежитието, физкултурния салон и басейна. Ремонтните дейности ще приключат още тази есен. Модернизацията е част от големия проект на Община Велико Търново за образователна инфраструктура, финансиран по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020.

Съвсем скоро предстои да започне и изграждането на тренировъчния футболен терен, намиращ се южно от училището. Близо 700 000 лева са осигурени за проекта на Община Велико Търново от републиканския бюджет. Игрището ще бъде със стандартни размери – 105/68 метра, а тревното покритие ще е изкуствено. Монтирана ще бъде ограда от плетена мрежа с височина 6 метра. Предвижда се също изграждане на съвременна дренажна система, както и на обходна алея около терена.

Сред гостите на тържеството за новата учебна година бяха също областният управител проф. Любомира Попова, началникът на Регионалното управление по образованието инж. Розалия Личева. спортни експерти и деятели.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов