Младежи от ГЕРБ от областта участваха в семинар под надслов „Само истината, НЕ на фалшивите новини”

Мисия

03-09-2018, 19:26

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кампанията бе подкрепена от еврокомисаря по цифровата икономика и цифрово общество Мария Габриел

Представители на пет общини от Великотърновска област взеха участие в XI Летен университет на МГЕРБ, който се проведе във Варна, под надслов „Само истината, НЕ на фалшивите новини”. Пред младите хора от ГЕРБ министър председателят Бойко Борисов заяви, че фалшивите новини са огромна заплаха, която е способна дори да събори правителство. „Затова мислете. Проверявайте всяка информация, която достига до вас, без значение от автора, и се замислете дали определени политически и икономически интереси не се крият зад нея“, добави Бойко Борисов.

„Фалшивите новини вече засягат всяка една сфера на обществения живот. В днешно време политическите опоненти на ГЕРБ много умело се възползват от силата на фалшивите новини, а афинитетът на БСП към фалшивите новини се дължи на тяхната неспособност да предложат алтернативна визия. Поздравявам младите хора на ГЕРБ за инициативността, защото на явлението фалшиви новини може да бъде противодействано само чрез подобряване на информираността на обществото”. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който е избран за народен представител от Великотърновска област.

В центъра на града Младежи ГЕРБ прожектираха филм за фалшивите новини и раздаваха  флаери. Кампанията на младежите бе подкрепена от българския комисар по цифровата икономика и цифрово общество Мария Габриел.

„Авторите на фалшиви новини обикновено си служат с гръмки и шокиращи фрази, които влияят върху емоциите на човек. Те разчитат на това, че една лъжа повторена сто пъти, може така да изкриви общественото мнение, че тя да бъде възприета като истина. Целта ни е да предупредим младите хора, да проверяват фактите, преди да се доверяват на сайтове, профили и страници в  социалните мрежи, които не познават. Младите хора трябва да търсят и знаят истината, за да направят своя информиран избор”, заяви народният представител от Велико Търново Станислава Стоянова, която е член и на НИС на МГЕРБ.

Летният университет се проведе със съдействието на фондация „Ханс Зайдел”, чийто ръководител на Института за стипендии проф. Ханс-Петер Нидермайер взе участие с лекция по темата.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов