Община Севлиево осигурява топъл обяд на нуждаещи се

Животът

09-09-2018, 09:00

Снимка:

уикипедия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Списъкът с одобрените лица ще е готов до 28 септември

Във връзка с изпълнението на проект „Предоставяне на топъл обяд за нуждаещите се в община Севлиево“ по Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица 2016-2020 г., Община Севлиево обявява прием на Заявления за ползване на социалната услуга „Топъл обяд“.

Проектът е насочен към оказване на социална подкрепа чрез предоставяне на "Топъл обяд" и съпътстващи мерки на най-крайно нуждаещи се жители на община Севлиево. Услугата ще се предоставя всеки  работен  ден от седмицата за периода от 01.10.2018 г. до 31.05.2019 г. в Домашен социален патронаж гр. Севлиево, ул. „И. К. Устабашиев” №12.

Целевите групи по проекта за предоставяне на топъл обяд са: 

лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 ППЗСП;

лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, установено от съответната дирекция „Социално подпомагане“;

самотно живеещи лица и семейства, които не могат да се издържат чрез имуществото си или труда си и получават пенсии в минимални размери – за осигурителен стаж и възраст; за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност;

скитащи и бездомни деца и лица;

лица от уязвими групи – граждани на трети страни, по смисъла на § 1, т. 17 от допълнителните разпоредби от Закона за убежището и бежанците.

Желаещите да ползват услугата следва да подават Заявление по образец в сградата на Домашен социален патронаж, гр. Севлиево.

Комисия, определена със Заповед на Кмета на Община Севлиево ще разгледа всички постъпили заявления до 27.09.2018 г.и ще изготви списък с класираните потребители.

Списъкът с одобрените лица ще бъде изложен на 28.09.2018 г. на информационното табло в сградата на Домашен социален патронаж гр. Севлиево, като същия ще бъде обновяван ежемесечно – след класиране на ново подадените заявления от нуждаещи се лица.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов