Търновските пожарникари избраха Балван за тържественото отбелязване на професионалния си празник

Животът

09-09-2018, 11:29

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

През седмицата огнеборците организират Ден на отворените врати и срещи с кметове

През месец септември Регионалната служба „Пожарна и аварийна безопасност” във В. Търново по традиция отбелязва Седмицата на пожарната безопасност и Професионалния празник на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – 14 септември. През тази година Седмицата за пожарна безопасност ще се проведе в периода от 10-ти до 16-ти септември и включва редица мероприятия.

От понеделник до петък, от 08:30 до 17:30 ч., в търновската пожарна се организира приемна за граждани и откриване на отворени телефонни линии.

За тържествено честване на професионалния си празник - 14 септември,  служителите на Регионалната дирекция са избрали Балван. Честването ще започне в 10,30 ч. с водосвет и освещаване знамето на Регионалната служба и на пожарните автомобили. Доброволците към ДФ “Велико Търново“ ще получат удостоверение от името на кмета на община Велико Търново. В селото ще бъде открита експозицията „Търновската пожарна през годините“ и ще бъде представена кратка история на търновската пожарна. На нова детска площадка за пожарна безопасност ще се радват малчуганите в с. Балван, като съоръжението ще бъде открито също на професионалния празник на огнеборците. Те ще представят целите и бъдещите практически занимания, които ще се провеждат с деца и младежи на новооткритата площадка за пожарна безопасност и ще проведат демонстрация с пожарна техника и оборудване заедно с доброволците.

Гостите на тържеството ще могат да разгледат и Центъра за превенция и спорт в с. Балван.

12 септември е определен за Ден на отворените врати в Регионалната служба за пожарна безопасност. На следващия ден ще се проведе среща с ветерани и бивши служители. Във вторник пък огнеборците ще обсъдят с кметовете на Горна Оряховица и Лясковец взаимодействието, обучението  и съвместната работа с доброволните формирования за овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)