Четирима дрогирани и един пиян зад волана спипа полицията в областта само за денонощие

Крими

10-09-2018, 10:24

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Единият от надрусаните шофьори бил и без книжка

Служители на Сектор Пътна полиция при ОДМВР В.Търново установиха направоспособен водач, употребил наркотични вещества. Проверката е извършена на на 8 септември в гр. В.Търново късно вечерта, като служителите спират лек автомобил Рено, управляван от неправоспособния М.Д. на 26 години от с. Драганово. В хода на проверката е установено и, че мъжът управлява след употреба на наркотици – канабис и амфетамин. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а в РУ В.Търново е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343б, ал.3 от НК.

 

Същият ден полицаи от Горна Оряховица спират друг дрогиран водач. 33 годишният Д.Г., известен на органите на МВР и осъждан, е управлявал лек автомобил Опел под въздействието на метамфетамин и тетрахидроканабинол. Извършено е претърсване в условията на неотложност в дома на 33 - годишния мъж и там са установени три броя растения от рода на конопа. В РУ Г.Оряховица е образувано бързо производство за извършени престъпления по чл. 343б, ал.3 и 354а, ал.3 от НК.

 

Същата нощ свищовската полиция установила 27 - годишния Л.М., от с. Киричево, известен на органите на МВР, осъждан, да управлява лек автомобил Мазда под въздействието на амфетамин и метаамфетамин. В РУ Свищов е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343б, ал.3 от НК.

 

Служители на Зонално Жандармерийско управление Плевен спрели лек автомобил с френска регистрация в гр. Сухиндол за проверка на 9 септември през нощта. Зад волана бил И.П. на 27 години от гр. Сухиндол. Полевият наркотест е отчел, че водачът е употребил канабис и амфетамин. В РУ Павликени е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343б, ал.3 от НК.

 

Водач, управлявал след употреба на алкохол, спипали пък горнооряховските патрули. Проверката е извършена на 8 септември в гр. Лясковец, а 29 годишния С.М. е управлявал лек автомобил Фолксваген пасат след употреба на алкохол – 1,72 промила. В РУ Г.Оряховица е образувано бързо производство по чл. 343б, ал. 1 от НК.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов