Повдигнаха обвинение на шофьора, убил 15-годишната Ани в Горна Оряховица

Крими

10-09-2018, 11:11

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Прокуратурата поиска постоянен арест на мъжа, съдът го пусна под домашен арест

По направено искане на Окръжна прокуратура – Велико Търново за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“, Окръжен съд взе мярка за неотклонение „домашен арест” на водача на лек автомобил, който уби 15-годишната Ани на пешеходна пътека в Горна Оряховица във вторник миналата седмица.

Окръжна прокуратура – Велико Търново е привлякла Д. Х. в качеството на обвиняем за извършеното от него престъпление по Наказателния кодекс.

Д. Х. е привлечен за това, че на 04.09.2018 г., около 20,15 часа в гр. Горна Оряховица, по ул. »Свети Княз Борис Първи», като управлявал лек автомобил, собственост на охранителна фирма, нарушил правилата за движение по пътищата /не съобразил скоростта си на движение  с конкретните условия на видимост - нощно време, за да бъде в състояние да спре пред всяко предвидимо препятствие/; не спрял при приближаване към пешеходна пътека, обозначена с пътна маркировка и пътен знак, за да пропусне преминаващите по нея пешеходци,  в резултат на което причинил по непредпазливост смъртта на пешеходка – момиче на 15 години, като деянието е извършено на пешеходна пътека.

Определението на Окръжен съд – Велико Търново подлежи на обжалване или протест.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – В. Търново действията по разследването продължават.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)