В четвъртък гласуват предложенията за трима нови министри

Животът

10-09-2018, 12:36

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Имената им съобщи премиерът Борисов след заседанието на коалиционния съвет

Трима нови министри ще бъдат гласувани в четвъртък. Това обяви премиерът Бойко Борисов след заседанието на коалиционния съвет между ГЕРБ и Обединените патриоти, цитиран от БТВ.

В четвъртък внасяме трите министерски оставки на Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски в парламента, каза Борисов.

Той обяви и кандидатите за нови министри. За транспортното ведомство предложението е Александър Манолев, който в момента е зам.-министър на икономиката.

Главният секретар на МВР Младен Маринов се предлага за вътрешен министър, а депутатът от ГЕРБ и бивш зам.-кмет на Враца Петя Аврамова е номинирана да оглави регионалното министерство.

„Радостно за мен е, че всички дават добра оценка за министрите, но според мен, това което е обявено вече като политическа отговорност, колкото и да е широка тази фраза, трябва да се понесе”, изтъкна Борисов по повод министерските оставки. „Не можем да кажем, че имат вина за катастрофата и нещастието, но не можем да се направим , че нищо не се случило”, отбеляза премиерът.

Следващото заседание ще е след една седмица, тъй като един от упреците е, че Съветът не се събира редовно и това води до разнопосочност в публичното говорене, каза Борисов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов