Станислава Стоянова: „Не е нужно народни представители да напускат парламента, за да се срещат с граждани“

Мисия

10-09-2018, 14:27

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Депутатът от ГЕРБ днес проведе приемна във Велико Търново

Жители на Велико Търново и съседната община Горна Оряховица посетиха поредната приемна за граждани, която организира депутатът от ГЕРБ Станислава Стоянова. „Подобни срещи са част от ежедневната работа на народните представители и е редно да се съчетават с парламентарната дейност, а не да се напуска парламента. Ежеседмично аз организирам срещи и разговарям с представители на различни социални групи, съсловия или общини от региона, и това винаги е била практиката на народните представители от ГЕРБ“, коментира депутатът от най-голямата парламентарна група.

Приемната на Станислава Стоянова този път се проведе в областния център, като отново бе спазена практиката, на разположение на гражданите да бъде и представител на местната власт. Председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов бе заедно със Станислава Стоянова по време на всички срещи. Наред с казусите от частен характер, доста от които в компетенцията именно на местното управление, бяха отправени и някои предложения за законови промени, които депутатът ще обсъди с колегите си.

Приемната, която се проведе в офиса на ГЕРБ във В. Търново, посети и кметът на с. Вонеща Вода Янко Първанов, който изказа благодарност за наскоро осигурените средства за местната църква. Дирекция „Вероизповедания“ към МС вече е превела целево по сметката на Великотърновската Митрополия 10 000 лева за довършителни дейности по храма  „Свети Георги Победоносец“. С тях трябва да се плати поставянето на изолация и обков на кубето, на върха да се монтира кръст. Материалите са осигурени от дарители, необходимата за работата сума пък бе осигурена със съдействието на великотърновския кмет и активността на народните представители от ГЕРБ. Проектът, който получи финансиране от Дирекция „Вероизповедания“ бе представен по време на изнесена приемна на Станислава Стоянова във Вонеща вода, провела се преди няколко месеца.

Навремето, сградата на храма така и не е била завършена, и повече от десетилетие стоеше на груб строеж. Съвсем реална бе опасността с годините изоставеният градеж да рухне, а ГЕРБ има съществен принос за започналото обновление на внушителната църква. Неотдавна великотърновската структура дари средства от партийната субсидия, за да стартират довършителните работи. По-късно бе подета и кампания за набиране на дарения, инициирана от покойния Николай Ашиков, тогавашен председател на ВТОбС и регионален лидер на предприемачите в ГЕРБ. Извършен бе ремонт, включващ и полагане на външна мазилка. За да стане обаче църквата действаща, бяха необходими и други довършителни дейности. Храмът все още се нуждае от църковна утвар и камбана.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов