Три месеца затвор и 400 лв. глоба за шофьор без книжка, карал пиян

Крими

14-09-2018, 13:28

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

59 пияни или дрогирани водачи са осъдени за шестмесечието в Търново

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура - Велико Търново мъж, шофирал след употреба на алкохол, е осъден на три месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим, глоба в размер на 400 лв. и лишаване от право да управлява МПС за срок от шест месеца.

Г. Т. се призна за виновен в това, че на 31.08.2018г., в гр. Дебелец, общ. Велико Търново, управлявал лек автомобил „Фолксваген Голф”, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно 1,81 на хиляда, установено по надлежния ред – с техническо средство „Дрегер 7510”, след като е бил осъден с влязло в сила определение на Районен съд Велико Търново за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

 

По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново през първите шест месеца на годината 84 шофьори са наказани за извършени транспортни престъпления. Осъдени са 59 лица за шофиране след употреба на алкохол или наркотично вещества. Наказани са  8 човека за  управление на МПС в срока на изтърпяване на принудителна мярка, 8 – които при управление на МПС са причини значителни имуществени щети и 9 - за управляване на нерегистрирано по надлежния ред МПС.

При 47 от случаите прокуратурата е работила по бързи производства, при които разследването е приключено и извършителят е предаден на съд и е осъден в изключително кратки срокове. Срещу лицата, осъдени за извършени транспортни престъпления  прокуратурата е внесла в  съда 38 споразумения,  33 обвинителни акта и 13  предложения за налагане на административни наказания след освобождаване от наказателна отговорност. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов