Комисия провери условията за пътна безопасност край учебните заведения в община Велико Търново

Мисия

14-09-2018, 18:01

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В понеделник пред всяко училище ще има полицейско присъствие

Разширена комисия провери условията за пътна безопасност край всички училища и детски градини на територията на Велико Търново и населените места от общината. Работната група от експерти и специалисти бе сформирана със заповед на кмета на Старата столица Даниел Панов и бе с председател заместник-кметът проф. Георги Камарашев. В състава й бяха включени служители от дирекциите „Образование, младежки дейности и спорт“, „Строителство и устройство на територията“, звеното по сигурност, така също представители на сектор „Пътна полиция“ и дружеството „Организация на движението, паркинги и гаражи“.

Комисията обстойно огледа състоянието на пешеходните пътеки и на тротоарите пред учебните заведения, наличието на съответната вертикална сигнализация, целостта на парапетите и оградите пред входовете на училищата.

Основната констатация бе свързана с освежаването на част от пешеходните пътеки пред училищата и с монтирането на липсващи пътни знаци и парапети.

Вече се прилагат конкретни мерки, а дейностите ще продължат и през уикенда с цел гарантиране на пътната безопасност пред учебните заведения.

По време на първия учебен ден /17 септември/ пред всяко училище и детска градина ще бъде осигурено полицейско присъствие.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов