„Етър“ излиза срещу „Дунав“ в Русе

Спорт

15-09-2018, 08:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Халфът от школата на Барселона – Аласана Мане ще играе в срещата

Днес „Етър“ се изправя срещу „Дунав“ Русе в VIII кръг от Първа професионална лига. След паузата в шампионата, футболистите на търновския тим са подготвени за срещата на стадион „Градски“ в Русе. Главният мениджър Красимир Балъков сподели пред журналисти, че въпреки трудностите при някои играчи отборът е готов да затвърди серията с поредна победа. Халфът от школата на Барселона – Аласана Мане ще играе в срещата срещу Дунав, въпреки късното си включване в отбора за новия сезон.

„Излизаме за победа във всеки един мач, надяваме се да се представим така добре, както и в последните два мача и да вземем трите точки“ каза Иван Стоянов, който отбеляза победните попадения в срещата със „Септември“ София.

Целта на „виолетовите“ през този сезон ще бъде не само да се задържат в първенството, но и да затвърдят своята позиция в елита. Защитникът Венцислав Василев е напълно възстановен и ще бъде сред титулярите за срещата в Русе, тази събота. Играчът на „Етър ВТ“ сподели, че е убеден в победата над „Дунав“.

Красимир Балъков коментира и участието на най-младата надежда на отбора – 16 годишния Кольо Станев, който влезе в игра в последните минути на срещата със „Септември“ София. „Определено има качества, напомня ми на нашето поколение, но навлизането му трябва да стане постепенно“, заяви Балъков.

Главният мениджър на „виолетовите“ постави отново въпроса за финансирането на клуба. „Футбол не се прави без пари, липсва ни генерален спонсор“, бяха думите на Краси Балъков. Той призова и повече търновци да посещават мачовете на стадион „Ивайло“, защото така подкрепят отбора и финансово. „Приходите от домакинските срещи са нужни на тима“, бе един от аргументите му. Балъков сподели още, че в момента се водят преговори за нов спонсор на „Етър“.

Ръководството на тима съвсем скоро ще отвори и магазин за фен-артикули в старата столица, но все още се уточнява мястото му.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов