Доброволци ще почистят днес бреговете на Янтра

Животът

15-09-2018, 08:26

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Община Велико Търново осигурява транспорт и техника

Днес от фейсбук групата Доброволно чистене – Велико Търново ще се включат в кампанията „Да изчистим България заедно – 2018“. За втора поредна година доброволците ще почистят бреговете на р. Янтра, край бившата фабрика „Мавриков“. Акцията е провокирана от голямото, количество отпадъци, които рибарите оставят след себе си в местността. Организаторите споделят, че за тях това е символично „откриване“ на активният сезон в дейностите им. Тази година ще поставят и табели, с които ще приканват рибарите да изхвърлят отпадъците си в близката кофа за боклук, вместо да ги оставят край реката.

Дирекция „Околна среда“ към Община Велико Търново, също ще се включи в почистването, като осигурява транспорт и техника за отстраняване на образувалото се микросметище в близост до спирката на автобусна линия номер 50 (до бившата фабрика „Мавриков”).

През изминалата година, с помощта на Община Велико Търново са организирани над 10 доброволни почиствания в старата столица и околностите. За дейността, организаторите осигуряват безвъзмездно ръкавици и чували, на всеки един, пожелал да се включи в някоя от акциите.

Инициативата, която ще се проведе днес, е част от националната кампания „Да изчистим България заедно – 2018“, в която ще се включат активно градове от цялата страна. Сборният пункт, където всеки желаещ да се включи, е пред крепостта Царевец от 10, 30 часа. Организаторите са подготвили ръкавици и чували за всички които ще се включат в почистването. „Нека дадем, за пореден път, така липсващия пример за подражание и надявам се той да промени поне ЕДИН човек към по-добро“ – споделят те в събитието в социалните мрежи.

Повече информация за акциите и кампаниите на Доброволно чистене – Велико Търново, можете да откриете на тяхната Фейсбук страница.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов