Сребърен медал за великотърновски борец от Балканското в Сараево

Спорт

15-09-2018, 11:25

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Деветокласникът в Спортното училище е възпитаник на Лако Лаков

Със сребърен медал от Балканското първенство по борба за момчета и кадети се завърна Даниел Любенов. Надпреварата на Полуострова се проведе в столицата на Босна и Херцеговина- Сараево. Състезателят на великотърновския клуб „Радослав Великов – Михаил Ганев“ се представи в категория до 75 килограма при момчетата.

Деветокласникът в Спортното училище във Велико Търново започна с победа с туш срещу представителя на Сърбия- Балинт. Последва нов успех с туш над румънеца Раду, а на полуфинала се справи с 6:4 технически точки със сънародника му Манеа.

В спора за златото Любенов отстъпи на турчина Ciftcie. По регламент двамата се сбориха и преди финала, като отново победител бе турският национал.

Възпитаникът на треньора Лако Лаков заслужи мястото си в националния отбор с бронз от зимния шампионат на България и сребро от летния.

„Даниел е съзнателно, трудолюбиво момче и ако продължи така, ще има успех. През това лято работихме много индивидуално и резултатът е видим“, коментира заслужилият треньор Лако Лаков, който бе заедно със състезателя си в Сараево.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов