2 930 кг отпадъци от 14 района събраха в Свищов

Мисия

16-09-2018, 12:10

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Жителите на общината отново бяха сред най-активните в доброволческата акция

И Свищов се включи в Световния ден на почистването, заедно с милиони доброволци по целия свят.
И тази година почистването беше добре организирано и изключително ползотворно за Свищов. На всички участници в кампанията бяха осигурени чували и ръкавици, предоставени от „ЕКО ПАРТНЪРС БЪЛГАРИЯ“ АД, а на всеки от районите имаше представител на общинска администрация. В екоинициативата участваха 379 души, които почистиха общо 14 района и събраха 2 930 кг отпадъци. Жителите на общината отново бяха сред най-активните в доброволческата акция „Да изчистим България заедно!“, която се проведе съвместно с най-голямата гражданска инициатива в света – World Clean Up Day 2018. 
В кампанията се включиха почти всички населени места, а радостното и тази година беше активното участие на ученици от свищовските училища. С много настроение и хъс младите хора се обединиха около благородната кауза.

Служителите на Община Свищов и тази година взеха участие в почистването, като този пътбяха избрали крайбрежния участък на река Дунав, край местността „Паметниците“. Изборът на място не бе случаен, тъй като чистотата на бреговата ивица в този район е важна, както за екоравновесието на природата, така и за облика на историческата местност.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов