Ева Майдел : Свищов е пример, че правителството подкрепя всички общини

Мисия

17-09-2018, 13:50

Снимка:

пресофис Ева Майдел

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Директната подкрепа за общината от правителството е над 1,2 млн.лв.

„С над 1.2 млн лева директна подкрепа от правителството за последната година Свищов е пример, че кабинетът на премиера Борисов подкрепя всички общини без значение от коя партия е издигнато ръководството. За правителството е важно да се решават проблеми на гражданите, като например жителите на Хаджидимитрово да имат постоянен достъп до вода, незавсимо, че местната власт е била подкрепена от друга партия на изборите. Още повече когато става дума за регион като Свищов, който е важен не само от историческа, но и от транспортна и академична гледна точка.“ Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на посещение в Свищов на 17 септември 2018 г., където беше специален гост на откриването на академичната година в Стопанската академия „Д.А.Ценов“.

Ева Майдел се срещна с кмета на Свищов Генчо Генчев, председателя на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов и народния представител от ГЕРБ Станислава Стоянова. Заедно те откриха новопостроена детска площадка  в ОДЗ „Чиполино“ в града. Посещението на българския евродепутат е част от иницитивите ѝ в област Велико Търново, където има европейски информационен офис. Ева Майдел проведе среща и с младежката структура на ГЕРБ в Свищов, на която обсъдиха участието на младите в проекти за развитие на региона.

„Бъдете активни граждани и защитници на европейската идея. Обединена Европа е красива идея, която не само, че не се превърна в утопия както други идеи като комунизма, фашизма, национал-социализма, а напротив - тя подобри живота на милиони хора. Тя не разруши нито едно общество или държава, а помогна на милиони, в това число и нас българите, да живеем по-добре. Днес Европа е подложена на изпитание и точно вие, младите, трябва да водите разговора в обществото за нуждата европейците да работим заедно, за да живеем по-добре, а не да сме разделени и водим войни.“ Това каза Ева Майдел пред студентите от Стопанската академия по време на откриването на новата академична година.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов