Община Свищов реализира проект по Програма „Красива България“ за близо 200 000 лв.

Мисия

18-09-2018, 17:04

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ева Майдел и Станислава Стоянова бяха гости на ДГ „Чиполино”

В началото на новата учебна година и в присъствието на евродепутата Ева Майдел, и народния представител д-р Станислава Стоянова беше прерязана лентата на поредния реализиран проект на община Свищов.

Проектът „Благоустрояване на открити площадки на детска градина „Чиполино” – гр. Свищов.“, на обща стойност 189 474 лв., се реализира по мярка „Подобряване на социалната инфраструктура” на програма „Красива България“ и бе насочен към обновяване и модернизиране на образователната инфраструктура, и съобразяване със съвременните ѝ потребности, осигурявайки сигурна, осъвременена и достъпна среда за децата, посещаващи детската градина.

Директорката на ДГ „Чиполино“ Боряна Цонова благодари на кмета Генчо Генчев и неговия екип, за  бързите и адекватни действия, и грижата към децата на Свищов. Тя подчерта, че с реализирането на проекта ще се допринесе за подобряване на материалната база и качеството на предлаганата образователна услуга.

Генчо Генчев от своя страна подчерта важността на добрата комуникация между различните нива на властта и съвместната работа между институциите, в името на гражданите. Кметът на Свищов благодари на Ева Майдел и Станислава Стоянова за съдействието и подкрепата, която оказват на община Свищов при реализирането на редица проекти. Те, от своя страна изразиха приятните си впечатления от активността на общинското ръководство и неуморните усилия, които полагат, за да подобрят средата на живот на жителите на Свищов.

Кметът на Свищов не пропусна да поднесе специални благодарности и към собственика на фирмата изпълнител инж. Йордан Лунчев, за качественото и в срок изпълнение на строително-ремонтните дейности.

По проекта са реализирани дейности по отводняване на двора, изградени са 5 детски и една спортна площадка с нови уреди и ударопоглъщаща настилка. С тяхното изпълнение вече е осигурена сигурна образователна среда за до 136 деца от детската градина и 22 човека педагогически и непедагогически персонал.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов