„Аз съм Българка!“ гостува във Велико Търново по повод 110 години Независимост

Велико Търново Лайф

19-09-2018, 11:23

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Откриват експозицията на 21 септември в Изложбени зали

Изложба на Национален проект „Аз съм Българка!” ще бъде открита на 21 септември, петък, от 17:30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ във Велико Търново.

Поводът е 110-годишнина от обявяването на Независимостта на България от княз Фердинанд I на историческия хълм Царевец през 1908 година.

Организатори на проявата са Община Велико Търново, Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ и фотографът Радослав Първанов - автор и продуцент на проекта.

На откриването ще се състои и премиерата на клипа, който е създаден специално за хронологията на снимките, на които са запечатани  20 българки и 2 деца, 25 сюжета и 37 места. Разказът ще бъде пълен, защото освен фотосите, филмът и авторът ще ви потопят в една наистина възрожденска обстановка.
С първия по рода си проект в България фотографът Радослав Първанов обещава да се почувствате истински и горди българи, и да се докоснете до историята и традициите ни, до красотата на българката и пленяващите цветове и детайли на автентичното българско народно облекло. Желанието на автора и продуцент на идеята е да покаже изложбата във всеки град, участвал при заснемането на проекта. Старата ни столица е представена в проекта с два сюжета - „Царевец“ и „Хан Хаджи Николи“.
Експозицията на „Аз съм Българка!” може да бъде разгледана във Велико Търново до 10 октомври. За периода на изложбата партньорът на проекта Chateau Burgozone организира томбола с награди - луксозно издание на вината, произведени от бутиковата изба. Участието в томболата ще става със сканирането на специален QR код, разположен при изложбата, който регистрира участието за теглене на предоставените награди – 3 бутилки вино Chateau Burgozone.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)