Държавата дава на община Свищов 400 хил. лв. за ремонт на улици

Мисия

19-09-2018, 12:05

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Изпълнението ще започне от комплекс “Химик“

Безвъзмездна финансова помощ, в размер на 400 хил. лева, получи община Свищов от Министерството на регионалното развитие и благоустройство за реконструкция и рехабилитация на вътрешно-преносната мрежа на улиците “Александър Божинов”, “Тинтява”, “Пирин”, “Искър”, “Киряк Цанков”, комплекс “Химик” и цялото протежение на ул. “Черни връх” в града. Изброените улици не са заложени в поименния списък на Общината, но имат неотложна нужда от ремонт. МРРБ прояви разбиране и с отпуснатите средства ремонтните дейности по изграждането, рехабилитацията и подмяната на водопроводи по изброените улици ще започнат до дни. До края на месец ноември общинското ръководство трябва да отчете средствата пред МРРБ.

Кметът на Свищов Генчо Генчев отправи апел към своите съграждани да създадат необходимата организация, като паркират автомобилите си извън пътното платно, за да могат да се извършват безпроблемно ремонтните дейности”.

Изпълнението ще започне от комплекс “Химик“, тъй като през годините там се е очертал сериозен проблем с уличната настилка, водопроводите, канализацията и отводняването. “Поставили сме си за цел да стартираме от “Химик”, за да може да ревизираме изцяло канализационната система и където е необходимо да се извършат допълнително строително-монтажни дейности. Предвиждаме поставянето на допълнителни отводнителни колектори”, добави свищовският кмет. Той уточни още, че тези средства са извън средствата за ремонт на 45-те улици от поименния списък на община Свищов, за който бе изтеглен заем в размер на 1.8 млн. лв. Градоначалникът допълни, че със средства от ПУДООС предстои да се подмени ВиК мрежата на всички 45 улици и  веднага след това започва цялостното им преасфалтиране.

До момента община Свищов е насочила средства за близо 3 милиона лева във водопреносната система.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)