Още 4 паркинг автомата иска да закупи ОП „Паркинги и гаражи” в Търново

Мисия

20-09-2018, 07:23

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Стойността на новите машини ще бъде до 30 000 лева без ДДС

Четири паркинг автомата предлага да закупи Общинското предприятие „Организация на движението, паркинги и гаражи”. Молбата е депозирана от управителя на дружеството до администрацията и предстои да се обсъди в постоянните комисии и на сесия на Великотърновския общински съвет. Техническите параметри на автоматите включват двуредов осветен дисплей, даващ информация на български, френски, немски и английски език, софтуер с възможност за промяна на тарифата без допълнителни устройства, монетник, работещ с български монети и с евро и други. Стойността на новите машини ще бъде до 30 000 лева без ДДС. Средствата ще бъдат осигурени от собствения бюджет на предприятието. „Организация на движението, паркинги и гаражи” приключи финансовата 2017-а година с печалба от 55 000 лева. Ако предложението се гласува от местния парламент, на територията на областния град ще има разположени общо  шест паркинг автомата в зоните за платено паркиране.

Предвижда се устройствата да се монтират до края на тази година в централната част на старата столица  – в района на ДКЦ, Туристическия информационен център, Паметника на обесените и старите Хали, поясни управителят Иван Ламбов.

„Подобни паркинг автомати се използват отдавна в големите европейски градове Брюксел, Берлин, Рим, Лондон Париж, също и в световните мегаполис като Ню Йорк и Сидни. Те създават редица удобства – елиминират човешкия фактор. По всяко време гражданите могат да използват услугите на платеното паркиране. При закупуването на талон от паркинг автомат с монета се отбелязват годината, месецът, денят, часът и времето, до което нуждаещите се могат да престоят в паркинга”, коментира пред Общинското радио Ламбов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов