Област Велико Търново сред рекордьорите по потребление на контрабандни цигари

Животът

20-09-2018, 09:24

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В страната нивата обаче са рекордно ниски – 4,7 %

Традиционното изследване на празните опаковки отчита нови рекордно ниски нива на потребление на цигари, непредназначени за нашия пазар

4.7% е делът на потребление на цигари, непредназначени за България през второто тримесечие на 2018 г. според традиционното изследване на празни опаковки от цигари у нас. Това е спад с 1.1 пункта спрямо първото тримесечие на 2018 г. и е най-ниското ниво на незаконна търговия с цигари, откакто проучването се осъществява в страната.

Велико Търново обаче е сред областите, в които делът на потребление на цигари, непредназначени за българския пазар, остава над средното за страната и дори се е повишил през второто тримесечие с почти 3% и е 13,3%. Преди нашата област е само област Хасково с 15,3%.

Данните бяха представени на традиционната работна среща, организирана от петте компании от „Инициативата срещу незаконната търговия“ с представители на правителството и правоприлагащите органи. Резултатите бяха представени пред министър-председателя Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров,  министъра на финансите Владислав Горанов, министъра на вътрешните работи Валентин Радев, директора на Агенция Митници Георги Костов и представители на ръководствата на държавните институции, ангажирани с противодействие на контрабандата. По покана на министър-председателя Бойко Борисов, на срещата участва и Главния прокурор на провинция Бавария, Германия, Рейнард Рьотле, който е на официално посещение в страната за обсъждане на двустранното сътрудничество между България и Германия в противодействие на организираната престъпност, корупцията и тероризма.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов