Премиерът обсъжда първо с президента кой да е главен секретар на МВР

Животът

21-09-2018, 14:02

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

„Системата има нужда от спокойствие”, каза в Габрово Бойко Борисов

Министър-председателят Бойко Борисов ще обсъди първо с президента Румен Радев кандидатите за нов главен секретар на МВР, защото "системата има нужда от спокойствие". Това обяви самият той пред журналисти в Габрово, където инспектира мост и ремонт на православен храм.

 

"Това е нещо, което първо ще обсъдя в президента. Преди каквото и име да се спомене, ще го потърся, ще мотивирам кандидатура, ще сложа няколко имена и тогава ще пристъпим към необходимите по закон съгласувателни действия. Системата има нужда от спокойствие, първо с него ще го обсъдя, за да сме сигурни, че когато пуснем документи за съгласуване, няма да се получи стрес в системата", каза Борисов в отговор на репликата, че новият вътрешен министър все още няма информация за новия главен секретар на МВР.

 

"Никога не съм отварял война с президента. Освобождаването на бившия главен секретар беше по негова воля и никой не може да го спре", коментира Борисов суматохата около подписването на указа от президента за освобождаването на Младен Маринов като главен секретар на МВР.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов