Премиерът : Държавата облекчава процедурите при износа на пневматично и ловно оръжие - velikotarnovo.utre.bg

Премиерът : Държавата облекчава процедурите при износа на пневматично и ловно оръжие

21 септември 2018, 16:23 | Мария Христова
  • Снимка:
    фейсбук

Бойко Борисов и Томислав Дончев присъстваха на откриването на ново производство в завод в Габрово

Държавата ще облекчи административните процедури, които се изискват при износа на продукция при производството на пневматично и ловно оръжие. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който присъства на откриването на ново производство в завод за компоненти за ловно и спортно оръжие в Габрово. „С вицепремиера Дончев се разбрахме да подпомогнем продукцията, която произвеждате, по-бързо да се изнася и да бъде отрегулиран този процес“, поясни премиерът.

 

Министър-председателят посочи, че ниските данъци в България и ремонтите и строежите на пътища в страната привличат все повече чуждите инвеститори у нас. „С тази инфраструктура България все повече, чрез политиката на сближаване, става конкурентоспособна“, допълни премиерът Борисов. Той подчерта, че за година и половина правителството работи последователно върху приоритета „образование“ - с увеличаването на учителските заплати, с модернизацията на образователната инфраструктура и с възможностите за засилено практическо обучение в училищата.

 

Инвестициите, свързани със строителството на новото производство в Габрово, възлизат на близо 15 милиона лева. За последната година броят на служителите в завода е нараснал със 17 %.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета