Горна Оряховица отбеляза 110 години от обвяване на Независимостта на България

Мисия

21-09-2018, 20:59

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Честването започна с прочитане на откъси от Манифеста

С тържествен ритуал пред Паметния знак на загиналите във войните в Горна Оряховица бе отбелязана 110-та годишнина от обявяване на Независимостта на България. Честването започна с прочитане на откъси от Манифеста за провъзгласяване на независимостта на България от директора на Историческия музей Пламен Мадемов. Горнооряховчани бяха поздравени по повод Деня на Независимостта от заместник-кмета Йорданка Кушева. „Всички знаем, че независимостта е идеал. Тя не е напълно постижима в едно модерно общество. Но смятам, че както преди повече от век, така и днес – да си независим означава сам да избираш пътя си, сам да решаваш за себе си и да носиш отговорност за това. Нека да се знае и помни, че държава, основана в далечния VІІ век, преминала през всякакви житейски бури, отново гордо възкръсва за свобода, независимост и развитие”, каза в словото по повод Деня на Независимостта заместник-кметът Йорданка Кушева.

Пред Паметния знак на загиналите във войните горнооряховчани бяха поднесени венци и цветя от името на народния представител инж. Клавдия Григорова – Ганчева, председателя на Общинския съвет Даниел Костадинов, кмета на Общината инж. Добромир Добрев, от военно формирование 22 790, от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, от политически партии, обществени организации и граждани.

С песни за България, в празничната програма участваха младите таланти от Детска вокално-драматична студия „Mamma mia“ с художествен ръководител Емилия Пенчева.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)