Служителка, присвоила над 28 000 лв. от адвокатска кантора, недоволна от наказанието на Темида

Крими

23-09-2018, 14:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Подсъдимата трябва да върне присвоеното, съдът е постановил и конфискация на 4 дка неин имот

Със своя присъда от 16.03.2018 по НОХД 1375/2017 г., Районен съд – Габрово е признал подсъдимата Евгения Х. К. за виновна в това, че в периода от 31.01.2011 г до 14.05.2014 г., в условията на продължавано престъпление, чрез използване на неистински документи, получила без правно основание чуждо движимо имущество в големи размери – общо 28 080 лева, (чрез използване на нареждания-разписки), собственост на Адвокатска колегия – Габрово, с намерение противозаконно да ги присвои.

Районен съд – Габрово осъдил подсъдимата на 3 години лишаване от свобода, изтърпяването на което наказание на основание чл. 66 ал.1 от НК отложил с изпитателен срок от пет години (условно). Магистратите са я  лишили от право да заема държавна или обществена длъжност и от право да управжнява професия или дейност, свързана с пазене или управление на чуждо имущество за срок от 3 години, а също така постановили  конфискация в полза на държавата на притежаван от подсъдимата поземлен имот в размер на 4000 кв.м. в местността „Панът“ в община Габрово.

Със същата присъда подсъдимата е осъдена и да заплати на Адвокатска колегия – Габрово сумата от 28 080 лева, представляваща обезщетение за причинените имуществени вреди в резултат от престъплението, ведно със законната лихва.

Делото в Окръжен съд – Велико Търново е образувано на основание въззивни жалби от подсъдимата лично и от нейния защитник.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов