Галя Щърбева представя във Велико Търново различното лице на журналистиката

Животът

23-09-2018, 15:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Градски ученически парламент стартира серия от вдъхновяващи събития

Популярната телевизионна водеща и журналист Галя Щърбева ще бъде специален гост на първото от серията вдъхновяващи събития, организирани от Градски ученически парламент – Велико Търново. От тази есен младежката организация, която е сред най-активните на територията на България, стартира инициатива, която ще среща младите хора с успешни личности от различни професионални направления, които ще споделят своя опит и ще им дадат ценни съвети за тяхната бъдеща реализация.

На 9 октомври (вторник) от 16:00 часа в залата на община Велико Търново, Галя Щърбева ще говори на тема „Различното лице на журналистиката“ пред ученици, студенти и регионални журналисти, с които ще сподели и своята рецепта за успешна кариера и щастлив живот. Телевизионната водеща ще разкаже любопитни подбности около своята 20-годишна практика в сферата на медиите, за срещите си с едни от най-популярните и влиятелни личности в България, както и за опита си като преподавател в магистърската програма по журналистика, която създава съвместно с Лора Крумова и Петко Гюлчев.

Галя Щърбева е автор, продуцент и водещ в Нова телевизия. Има дългогодишен опит като водещ на централните новини и продуцент на „Темата на Нова“. От 2009г. до днес е автор и продуцент на редица документални филми, печелили награди на български и европейски фестивали. От няколко години работи по национални кампании и обучения за развитие на гражданското общество и свободата на словото.

През 2009 година Галя Щърбева, заедно с Лора Крумова и Петко Гюлчев основават Сдружение “Българион” и Медийна академия “Българион” като отговор на все по-нарастващата нужда от съвременно образование в областта на медийния пазар. Пилотния им проект е магистърската програма „Журналистика, продуцентство и финанси“, създадена в партньорство с Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), с подкрепата на национални медии и продуцентски компании.  Целта им е да помогнат на желаещите да се развиват в медиите да получат практическо обучение и да бъдат подготвени за работата на журналиста още когато стартират своята кариера. По време на обучението студентите се срещат с лектори като Маги Халваджиян, Слави Трифонов, Евтим Милошев, Марина Цекова, Антон Хекимян, Мартичка Божилова, Севда Шишманова, Александър Несторов, Сашо Диков, Левон Хампарцумян и други успешни лица от сферата на медиите.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов