Списание „Епохи” на ВТУ стана на 25 години

Животът

24-09-2018, 18:00

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Научна конференция организира Историческият факултет

Ректорът на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ проф. д-р Христо Бонджолов откри Юбилейната научна конференция 25 години списание „Епохи“, организирана от Историческия факултет. 
Проф. Хр. Бонджолов приветства участниците във форума и изрази радостта си, че вижда зала „Европа“ препълнена с млади и ученолюбиви хора с афинитет към знанието. 
„Списание „Епохи” е не само издание на Историческия факултет, а и на Великотърновския университет, с което ние много се гордеем. В началото на месец октомври ще предложа много амбициозна инвестиционна програма пред Академичния съвет. Едно от най-важните неща в нея е изграждането на нова библиотека, в която водещо място ще намерят всички научни издания на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Пожелавам успех на конференцията!“, каза ректорът в приветствието си.

Междувременно ученици от Международна гимназия „НОВА“ в град Скопие, Македония, бяха на посещение във Великотърновския университет. Ръководителят на групата Душко Кръстевски е дългогодишен участник в Международния летен семинар по български език и култура, организиран ежегодно от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”.
Ректорът проф. д-р Христо Бонджолов поздрави младите хора и им пожела приятнa разходка в живописно Велико Търново.
Проф. д-р Ивелин Иванов от Историческия факултет изнесе лекция пред учениците за делото на светите братя Кирил и Методий, България и славянската цивилизация. Лекцията приключи с интересна и оживена дискусия.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов