Свищовска гимназия с Харта за мобилност по Еразъм+

Мисия

26-09-2018, 11:16

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Така училището ще кандидатства по програмата по улеснен начин

През 2018г. СПГ „Алеко Константинов“ кандидатства и получи Харта за мобилност в сферата на професионалното образование и обучение по програма „Еразъм+“.

Тази харта признава качеството на предишни проекти на образователната институция и има за цел да насърчава организации, постигнали резултати с доказано високо качество в подготовката и провеждането на мобилности на обучаеми и персонал в областта на професионалното образование и обучение, да развиват допълнително своите европейски стратегии за интернационализиране.

Приоритетните направления в Стратегията за интернационализация на СПГ „Алеко Константинов” са: повишаване качеството и ефективността на професионалното образование и обучение чрез прилагане на европейски опит; стимулиране на професионалното и личностното развитие на учениците и повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти по професионална подготовка.

Придобиването на Хартата за мобилността в областта на професионалното образование и обучение предоставя на СПГ „Алеко Константинов“ възможността да кандидатства по опростен начин по Програма „Еразъм +”, Ключова дейност 1 „Мобилност на обучаеми и персонал в областта на професионалното образование и обучение“ до 2020г. Участието в бъдещи мобилности ще даде възможност на гимназията да постигне стратегическата си цел: „Осъществяване на качествена общообразователна и професионална подготовка, осигуряваща пълноценна социална адаптация и конкурентна професионална реализация на пазара на труда” и е още един стимул за училището да полага всички усилия, за да запази високото качество в организирането на мобилности в сферата на професионалното образование и обучение.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)