Прокуратурата иска постоянен арест за шофьора, убил пешеходец и избягал

Крими

26-09-2018, 17:19

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Мъжът е задържан за 72 часа и привлечен като обвиняем

С постановление на наблюдаващ прокурор,  Окръжна прокуратура – Велико Търново задържа за 72 часа шофьор, който при управление на лек автомобил е причинил смърт на пешеходец.

Прокуратурата е привлякла в качеството на обвиняем К. С. за това, че на 23.09.2018 г.  около 22:10 ч. на първокласен път І-5 Русе – ГКПП „Маказа, в района на  километър 101,500 преди гр. Велико Търново,  при управление на лек автомобил, нарушил правилата за движение по пътищата /съгласно който: „Водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие и да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението“/ и по непредпазливост причинил смърт на мъж на 29 години, като е избягал от местопроизшествието.

Прокуратурата счита, че от материалите по делото може да се направи обосновано предположение за авторството на престъплението, което се наказва с лишаване от свобода от 3 до 15 години. Налице е реална опасност извършителят да се укрие, да укрие доказателства и да попречи на разследването или да извърши престъпление.

Предстои Окръжна прокуратура – Велико Търново да внесе искане до Окръжен съд – В. Търново за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража” по отношение на задържаното лице.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов