Бойко Борисов настоя за най-строги наказания за нападателите на търновския журналист

Животът

27-09-2018, 09:53

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Димитър Върбанов вчера бе пребит от собственик и служители на склад в старата столица

Премиерът Бойко Борисов е поискал спешно да му се докладва за разследването на случая с журналиста Димитър Върбанов и виновните за нападението да бъдат най-строго наказани.

Репортерът на "Господари на ефира" беше нападнат и бит от служители на склад за храни във Велико Търново, които са обект на негово разследване. Журналистът беше приет в болница, но по негово настояване вече е изписан за домашно лечение. Полицията и прокуратурата започнаха разследване по случая.

„Разговарях с Терзийски, директора на полицията. Той е в Хага. Да кажем, че в 2 или 3 през нощта българско време. Дал съм им час и половина срок да ми докладват - арестувани, задържани, съответно, побойниците и с цялата строгост на закона да бъдат наказани”, каза Бойко Борисов, който е в Ню Йорк за сесията на Общото събрание на ООН, цитиран от БНТ. Така че надявам се и прокурорите бързо да повдигнат обвинения, разбира се, по всички правила на наказателния закон. Това е недопустимо. Знаете, аз само за кимване или намек към журналист махам депутати от парламентарната група. Такова нещо не може да се толерира. Трябва да сме изключително непримирими към такива деяния, подчерта премиерът.

Първото разследване на репортера е започнало през юни, когато е станало ясно, че в склад за храни във Велико Търново се съхраняват 15 тона храни с изтекъл срок на годност, които пътуват към други складове и магазинната мрежа, в това число и детската кухня за бебета. Сериозни мерки до сега не са взети, макар че Агенцията по храните е потвърдила нарушенията.

Двамата нападатели на репортера - служители на склада - както и началникът на склада, са задържани за 24 часа.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов