Центърът за обществена подкрепа в Свищов проведе Ден на отворените врати

Мисия

27-09-2018, 18:04

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ресорният зам.-кмет Анелия Димитрова също присъства на събитието

По повод началото на новата учебна 2018/2019 година Центърът за обществена подкрепа, съвместно с община Свищов проведе Ден на отворените врати.

Директорът  Ася Михайлова припомни, че дейността на Центъра стартира на 1-ви юли 2011 година, а от следващата 2012 година е държавно-делегирана дейност, която се ръководи изцяло от Община Свищов. В своите приветствени слова тя изказа сърдечна благодарност към местната администрация за помощта и подкрепата, които оказват на Центъра през годините. Тя благодари също на своите колеги и представителите на социални институции, за съвместната работа, като не забрави да се обърне и към децата и родителите, гласували доверие към ръководения от нея екип.

Ресорният зам.-кмет Анелия Димитрова също присъства на събитието и като представител на община Свищов благодари за усилията, които екипът на Центъра полага в грижите за потребителите на социалната услуга. Тя каза още, че в Центъра за обществена подкрепа работят специалисти, които са изключително амбициозни, целеустремени и самоинициативи, а в резултат на тяхната компетенция, експертиза и опит, успешно адаптират модели в практиката. Г-жа Димитрова допълни, че Центърът се явява пресечна точка между всички участници в процеса – специалистите, учителите,  децата и родителите. „Считам, че трябва да сме си взаимно полезни, за да можем, влагайки всички наши усилия и познания, да дадем нужната подкрепа на децата, защото това е смисълът от нашата работа“, категорична бе тя.

На откриването на информационния ден, заедно със своите учители бяха ученици от свищовските училища СУ „Николай Катранов“ и ОУ „Филип Сакелариевич“. Децата с интерес разгледаха деветте стаи, в които се помещава ЦОП – Свищов, запознаха се с работа на експертите в центъра и предоставяните социални услуги.

През целия ден вратите на Центъра за обществена подкрепа в Свищов бяха широко отворени за посетители и хора имащи нужда от подкрепа.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов