„Приказка за Ох!” ще разкажат в Театър ВЕСЕЛ

Велико Търново Лайф

28-09-2018, 08:00

Снимка:

театър Весел

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Гостува Държавен куклен театър – Търговище

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 29 септември от 11.00 ч. в читалище  „Искра” във Велико Търново, ще гостува спектакъл на Държавен куклен театър – Търговище . Представлението е „Приказка за Ох“ от Т. Михайлова. Постановката на спектакъла е дело на Т. Вълов, сценографията и куклите – на В. Бенковска, а  музиката – на Е. Методиева. В атрактивния спектакъл участват  Цветина ИвановаСтела Стойнева и Милен Алексиев.

Представлението „Приказка за Ох“ е среща с едно непослушно малко момиченце – Лили, което яде много сладки и бонбони, не обича да си пие млякото, не харесва зеленчуците, не си мие зъбките. Докъде води това – естествено до неизбежното „Ох, боли!” и до среща с чичо доктор и вранката с име Ох. Целта на пиесата е създаване на положителни навици в областта на здравното възпитание на децата. „Приказка за Ох“ е поредният спектакъл на ДКТ – Търговище от съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ.

„Браво, Франклин!”, „Маша и Мечокът”, „Снежанка и седемте джуджета”, „Болен здрав носи” и „Котаракът в чизми” са част от спектаклите, които ще радват приятелите на кукления театър до края на годината, когато ще е и тържественото посрещане на Дядо Коледа.

Проектът за съботни представления за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.в областта на здравното възпитание на децата.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)