Обвинените за нападението над репортера на „Господари на ефира” излизат от ареста след преглед на записи на камери

Крими

28-09-2018, 17:21

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Видео показва, че Димитър Върбанов е избутан от склада, но нападение не се вижда

Кадри от охранителните камери във въпросния склад във Велико Търново, в който Димитър Върбанов, репортер на „Господари на ефира”, твърдеше, че му е нанесена лека телесна подреда, показват по-различна гледна точка. На тях се вижда как двама мъже избутват репортера до вратата на склада, отварят я, след което го добутват навън и я затварят след него. Видеото беше изгледано при закрити врата в съдебно заседание, до което журналисти не бяха допуснати.

Камера, разположена от външната страна на вратата, показва как Върбанов сам пада на земята, след което оператор от екипа му започва да го снима. Репортерът остава на земята за известно време, подпрян на лакът и говори пред камерата на колегата си. Впоследствие той ляга по гръб, а операторът му звъни по телефона.

Накрая на мястото пристигат двама полицаи. В този момент Върбанов продължава да лежи по гръб, държейки се с дясната ръка за лицето. Униформените му помагат да стане, след което, олюлявайки се и куцайки с единия крак, журналистът отива до близка пейка и сяда, давайки вид, че физическото му състояние не е добро.

Първа за случая съобщи Нова телевизия в сряда, представяйки го като "нападение над журналист". Уточнено бе и, че потърпевшият е освидетелстван и приет в болница "с наранявания по ръцете и с комоцио". Двамата мъже – собственикът на склада и негов служител, бяха задържани с прокурорско разпореждане за 72 часа. Прокуратурата щеше да внася искане за постоянен арест,, но днес се е отказала от това намерение, а мъжете са освободени от ареста.

Говорителят на Районната прокуратура във Велико Търново Таня Катрева заяви след заседанието, че тепърва ще се разглеждат доказателствата по случая и ще се обмисля дали да бъде повдигнато обвинение и срещу друг участник в инцидента.

Междувренно продуцентът на предаването на "Господари на ефира" Магардич Хавалджиян заяви, че Димитър Върбанов ще бъде отстранен от формата. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов