Изложение на занаяти, премиера на книга и базар на литература в първия празничен ден в Свищов

Велико Търново Лайф

28-09-2018, 17:54

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Георги Кушвалиев представи „Дебили – недраги”

Поредица от интересни събития изпъстри първия ден на „Свищовски лозници“ в Свищов. Засилен интерес проявиха жителите и гостите на Свищов и към изложението на занаяти, което е разположено в Градската градина под мотото „Българско е!“.  В него, собственоръчно направени изделия са изложили български производители и занаятчии, които чрез своите уникални творения придават на празника подчертания дух на българско и родно.

Вълнуваща бе и премиерата на книгата с епиграми „Дебили – недраги“, която авторът Георги Кушвалиев направи в къща музей „Алеко Константинов“. На представянето присъстваха десетки културни дейци, приятели на българския писател и гости. Георги Кушвалиев е първият носител на наградата „Крилатият козел“, учредена в памет на Радой Ралин и него се пада честта да определи следващия носител на специалната награда. Ето какво пише в предговора към книгата му Румен Леонидов: „Кушвалиев е всичко, което е душата на неговите епиграми. Дръзки, но не гневни, несъобразителни, но съдържателни, презрителни, но не само зрителни състояния на духа. Поезията му е синтез, а не синтетика, провокация, а не „предизвикателство“, не е „проект“, а проекция, прозрачен силует на небесната сянка…“

Изложба-базар на художествена литература бе открита и в отдел „Изкуство“ на Градска библиотека – Свищов. Богато разнообразие от книги на издателство „ОБСИДАН“ могат да бъдат намерени на преференциални цени и през трите празнични дни.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов