Генчо Генчев и Цветан Цветанов прерязаха лентата на новия високотехнологичен скенер в свищовската болница

Мисия

29-09-2018, 17:21

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Високотехнологичната придобивка е на стойност 763.231.29 евро

Днес в отделението по Образна диагностика на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ - град Свищов официално бе прерязана лентата на новия томограф, с който ще работят свищовските лекари. Високотехнологичната придобивка, на стойност 763.231.29 евро е закупена със средства по проект „Вашето здраве има значение! – Модернизация на болниците в Зимнич и Свищов“, по Програма „Interreg V-A Romania-Bulgaria“.  

На церемонията по откриване присъства народният представител Цветан Цветанов, който заедно с кмета на Свищов Генчо Генчев прерязаха лентата и дадоха старт на работата на дългоочакваната апаратура от най-ново поколение.

Отец Христо направи молебен за здраве на лекарите и персонала, и благополучие на Свищовското лечебно заведение, след което освети новопридобития 16-срезов скенер.

В речта си към присъстващите гости, кметът на Свищов подчерта, че бързото и предсрочно реализиране на проекта е станало възможно благодарение на активното съдействие от страна на народните представители Станислава Стоянова и Цветан Цветанов, които не случайно са днес на откриването. Той за пореден път подчерта, че когато на община Свищов е подадена ръка за помощ, няма как да не изкаже своята благодарност към представителите на националната власт, в лицето на народните представители. Генчо Генчев не пропусна да изкаже своята признателност към лекарския персонал Екипът по проекта, и към присъстващия председател на НСОРБ Даниел Панов, за успешното сътрудничество и подкрепа. 

От своя страна Цветан Цветанов подчерта, че е хубаво, когато ние сме част от силна и обединена Европа, защото благодарение на членството ни в Европейския съюз имаме възможност да реализираме проекти, които се финансират от европейската солидарност. Той допълни още, че моделът на управление на Генчо Генчев е добър пример за всички кметове. „Той е един истински, реален кмет, който живее с проблемите на жителите в община Свищов във всяка една област и за това мога да заявя, че винаги може да разчита на нас и нашата подкрепа.“ След своето слово, Цветан Цветанов поднесе мобилен ехограф за отделението по Образна диагностика - подарък, който зарадва изключително много лекарите.

След откриването на скенера, кметът на Свищов, заедно със своите гости посети свищовския манастир „Покров Богородичен“, край село Царевец, след което направиха оглед на ремонтните дейности, свързани с подмяната на водопровода в село Хаджидимитрово. Цветан Цветанов и Станислава Стоянова бяха тези, които съдействаха за отпускането на средствата за настоящия ремонт с ВИК мрежата. Средствата в размер на 200 хил. лв., бяха отпуснати с постановление на Министерски съвет, за подмяна на главния водопровод за селото. Кметът на Хаджидимитрово Емил Тодоров сподели с благодарност за радостта на своите съселяни, които десетилетия наред не са откривали подкрепа във връзка с липсата на вода в селото.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов