Цветан Цветанов посети свищовското село Хаджидимитрово

Мисия

29-09-2018, 17:32

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Близо 1.6 милиона лева предстои да инвестира Община Свищов в подобряване на водоснабдяването

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов посети днес свищовското село Хаджидимитрово. Той бе придружаван от кмета на Свищов Генчо Генчев, кмета на Велико Търново Даниел Панов, депутата от ГЕРБ Станислава Стоянова и председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов. Всички те инспектираха ремонта на крайно амортизирания главен водопровод в селото.

Водопроводът в селото ще бъде изцяло подменен, за да се сложи край на водния режим, който повече от две десетилетия мъчи населеното място. По трасето се отчитаха над 80 процента загуби на вода. За ремонта бяха отпуснати 200 000 лева с постановление на Министерски съвет през август. Инвестицията е в полза на повече от 600 местни жители.

„Радвам се, че с ангажиментите, които поемаме, допринасяме за това хората в населените места да живеят по-добре. Чест прави на вашия кмет Емил Тодоров и на свищовския градоначалник Генчо Генчев, че са толкова активни и непрекъснато търсят съдействие, когато става дума за полезни идеи и проекти“, заяви Цветанов.

Кметът на Хаджидимитрово Емил Тодоров изрази пред гостите радостта на своите съселяни от предстоящото разрешаване на проблема, който е основен за тях.

„Това беше най-голямата ни болка, но вече тази болка е на оздравяване. От 50 не се е случвало да има такава грижа за нас както от местната, така и от държавната власт. Разчитаме стабилността в държавата да се запази, за да могат и още проблеми да намерят своето решение”, споделиха с Цветанов местни жители.

Близо 1.6 милиона лева предстои да инвестира Община Свищов в подобряване на водоснабдяването. Средствата ще бъдат вложени в близо 9000 метра нов водопровод.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов