В Севлиево дават 1000 лв. награда за най-голяма тиква

Велико Търново Лайф

30-09-2018, 09:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Категориите на надпреварата са за най-малка, най-красива, най-нестандартна и най-дълга тиква

Отгледали сте огромна тиква и се чудите какво да я правите? Не се колебайте да се включите в конкурса, обявен от Община Севлиево „Тиква най-… най-…“. Надпреварата се провежда в рамките на XIV празник на тиквата, а  победителят ще спечели парична награда в размер на 1000 лв., осигурена от „Дилмано Дилберо“ - спонсор на събитието. Можете да премерите сили в още категории: най-малка тиква, най-красива тиква, най-нестандартна тиква и най-дълга тиква. Във всяка от категориите ще  бъде връчена по една награда, осигурена от спонсор.

 

Тиквите - участници в състезанието, ще бъдат подредени в изложба на площад „Свобода“ по реда на пристигане и претегляни в присъствието на жури.

 

Всички желаещи да вземат участие, трябва да доставят своята продукция до 9 октомври (включително) в Исторически музей – Хаджистояново училище (работно време от 8:00 ч. до 12:00 ч. и 13:30 до 17:00 ч.), както и в читалищата в селата. Експонатите да бъдат придружени от информация за участника – три имена, възраст, телефон за връзка и мястото, където е отгледана тиквата.

 

Официалното откриване на изложбата и връчването на наградите ще бъде на 12 октомври 2018 г. от 17:00 часа в централното фоайе на Община Севлиево.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов