Млади технически гении от цялата страна се събират за трета поредна година в Горна Оряховица

Мисия

30-09-2018, 13:00

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Близо 60 творчески колектива пристигнат в Горна Оряховица за изложението

За трета поредна година млади технически гении от цялата страна се събират в Горна Оряховица за конкурса изложение „Младежко техническо творчество”. В Организационния комитет на събитието влизат Община Горна Оряховица, Ротари клуб, НТС – Велико Търново и Фондация „Милен Григоров“.

Близо 60 творчески колектива от ученици, студенти и младежи ще пристигнат в Горна Оряховица за изложението. В дните от 11 до 13 октомври те ще демонстрират свои разработки и иновации в Спортна зала „Никола Петров”. Целта на инициативата е да се даде възможност за популяризиране и изява на творческите търсения, иновации и добри практики в областта на техниката, разработени от младите хора в България, с цел да се засили връзката професионално образование –бизнес.

Официалното откриване на изложението е насрочено за 11.30 ч. на 11 октомври в Спортна зала „Никола Петров“. В програмата на тридневното събитие ще има много демонстрации на техническите екипи, както и научно-техническа конференция. Най-добре представилите се отбори отново ще бъдат наградени за своите разработки. Изложението ще бъде закрито на 13 октомври.  



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов