Ева Майдел подкрепи инициатива за зарибяване на р. Янтра

Животът

30-09-2018, 15:51

Снимка:

пресофис на Ева Майдел

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Бяха закупени 5000 бройки бял амур и 2000 бял и пъстър толостолоб

За пореден път евродепутатът Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) подкрепи инициатива за мащабно зарибяване на р. Янтра във Велико Търново.

Доброволната  акция за зарибяване се осъществява по идея на Димчо Христов – управител на риболовен магазин „Щука“, Пламен Петров – нещатен сътрудник към ИАРА и общинския съветник от ГЕРБ Деян Хаджийски и беше подкрепена от много съмишленици.

Инициативата цели да подпомогне развъждането на риба във водоема, да обогати аквакултурата и да спомогне за пречистването на речното корито на Янтра, която е и туристическа дестинация.

За целта са закупени 7000 риби, от които 5000 - бял амур и 2000 - бял и пъстър толостолоб. Част от средствата за закупуване на зарибителния материал са осигурени от българския евродепутат, който има информационен офис във Велико Търново и осъществява редица иницитиви в областта.

„За да се постигне устойчиво развитие на сектора на аквакултурите, и в частност в областта на рибарството, трябва всички заинтересовани лица да се ангажират с действия, които да стимулират постигането на количествен и качествен рибен запас. Един от начините за обогатяване на рибното разнообразие е именно, чрез провеждането на такива доброволни акции за зарибяване на водоемите. Радващо е, че гражданите проявяват инициативност и отговорност за запазване на биоразнообразието в региона. “ Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по повод акцията.

Организаторите благодариха на Ева Майдел за безрезервната подкрепа и припомниха, че през април тя съдейства за провеждането на детския риболовен турнир „Хвани и пусни“, в който  уловените риби бяха пуснати в река Янтра за зарибяване.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов