Обновена Школа по изкуствата зарадва най-малките творци на Свищов

Мисия

30-09-2018, 15:59

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Помещенията не са ремонтирани от създаването ѝ преди 30 години

По време на „Свищовски лозници“ кметът на Свищов не забрави и най-малките творци на Свищов. На официална церемония, той откри обновената база на Школата по изкуствата, към ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“, като подчерта, че помещенията на Школата не са ремонтирани от създаването ѝ преди 30 години. „Радвам се, че точно на празниците на града откриваме за пореден път нещо ново и нещо толкова хубаво, което правим за децата на нашия град. Удовлетворен съм от постигнатото, то не беше никак малко, но ние си поставихме целта Школата да бъде направена както трябва. Мисля, че се получи нещо наистина красиво, което ще радва както децата, така и техните ръководители работещи тук.“ Градоначалникът изрази надежда обновената и приятна обстановка да привлече още повече деца, които да се развиват и благодарение на своите преподаватели да изявяват творческите си заложби. Той пожела още, Школата да пребъде в годините и да създава таланти, които да прославят Свищов, и България.

На откриването присъства председателят на читалищното настоятелство на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ Пламен Александров, който благодари на кмета и общинското ръководство за това, което правят за Читалището и подкрепата, която то получава. Той допълни, че жестът към Школата по изкуства наистина е голям и се надява загрижеността, която Общината доказва към културните институции, да продължи и занапред.

В празничния ден Школата по изкуства получи компютърна конфигурация, като подарък и от СА „Д. А. Ценов“, който беше поднесен от зам.-ректорът проф. д-р Георги Иванов. Проф. д-р Иванов подчерта, че за него радостта от празника е двойна, тъй като е и зам.-председател на читалищното настоятелство. След официалната част, родителите и гостите се насладиха на приятна изненада, поднесена от децата в балетната школа, и на музикалните изпълнения на Боряна Петкова и Ангел Колев.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)