С концерт на Берковската духова музика бяха закрити „Свищовски лозници `2018”

Мисия

01-10-2018, 11:51

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Читалищни състави от свищовски села също изнесоха концертна програма

В присъствието на много жители и гости на града кметът на Свищов Генчо Генчев официално закри празниците на града. „Свищовски лозници `2018” предложи богата програма от културни и спортни прояви. Голям интерес предизвикаха и концертите.

В неделната вечер на площад „Алеко” сред специалните гости бе Великотърновският митрополит Григорий, който заедно с отец Михаил Миронов благослови присъстващите. Преди това на сцената пред сградата на Общината концерт изнесоха читалищни танцови състави от Царевец, Ореш и Морава, а със свои изпълнения публиката зарадва талантливата Ивона Русева от с. Българско Сливово.

По традиция в последната вечер от „Свищовски лозници” се обявяват победителите от конкурса за домашно червено вино, който Общината ежегодно организира. Победител стана Александър Александров от Павликени, на второ място е Божин Божинов, а на трето Йордан Герчев. Те бяха наградени лично от кмета Генчо Генчев.

Специалната награда на фирма „Томика Метал” АД – неръждаем резервоар от 90 литра, предназначен за ферментация и съхраняване на вино, бе присъдена на Илия Христов от Свищов. Наградата му връчи Любомир Чавдаров – представител на фирмата.

В словото си пред присъстващите кметът Генчо Генчев спомена, че и тази година Общинското ръководство се е постарало да организира различна и интересна програма по време на празниците, с която да зарадва жителите и гостите на Свищов.

Преди да закрие официално „Свищовски лозници `2018”, Генчев благодари на всички, участвали в организацията им, както и на спонсорите, помогнали за осъществяването на богатата програма.

Кулминацията на вечерта бе концерт на Берковската духова музика, а свищовлии още с първото изпълнение се хванаха на хоро, както подобава на такъв празник.

В края на вечерта присъстващите бяха зарадвани и с атрактивна заря.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)